Hem ::  Frakt & Returer

Frakt & Returer

Leverans Process Shopping på nätet kan vara en skrämmande process för några eller bara vanlig förvirrande för andra. Om du redan har något från en webbplats som inte har en tydlig och enkel process leverans köpt på nätet, då vet du förmodligen den frustration.

Här på vår hemsida, vi uppskattar din verksamhet och vi vill att du ska förstå vår sjöfart process innan en beställning så att du kan veta när du ska förvänta ditt paket.

Behandling – Laddat – levereras

Processing – När du har gjort en betalning med ditt kreditkort, din beställning i väntande status. Någon från vår hemsida kommer att granska din beställning och kontrollera att dina kortuppgifter är giltiga och att leveransadress du angav matchar adressen att kreditkort rapporterna skickas. När din beställning har verifierats av någon på vår sajt din beställning kommer att höjas till nästa status och förbereda paketet för transporten.

Laddat – Vi har bearbetat och skickas till lagret för sjöfarten. Lagret svarar sedan till oss med spårning information så snart vi får det vi kommer att uppdatera status för din beställning “transporteras”.

Levereras – På denna punkt din beställning har skickats och du har fått ett spårningsnummer.

Andra möjliga tillstånd: Övergiven – Om din beställning status “annulleras” det beror på att vi inte kunde verifiera din betalning. Eller du har gjort en ansökan om avregistrering före leverans. Vi accepterar annullera beställningen inom häleri din betalning 24 timmar. Andra, är kunden ansvarig för allt.

Återgå & Exchange

Returer eller byten är tillåtna, förutsatt att kunden har köpt produkten via vår hemsida och det är inom 30 dagar från den ursprungliga fakturan date.Once vi mottar din retur, låt 3-5 arbetsdagar att slutföra din retur eller du kan exchange.Now göra så här:

1.Du måste maila oss först och informera oss om orsaken till en retur och berättar oss ditt orderbekräftelse. Vi kommer då att förse dig med vidare instruktioner.

2.You kan returnera oönskade objekt inom 7 dagar för ersättning, eftersom de är i 100% nyskick, inte slitna, eller tvättade och alla taggar på plats. Vänligen se returnerade varan förpackas på ett säkert sätt, eftersom vi inte kan acceptera skadade returer. Vi kommer att bedöma läget medan den returnerade varan och vägrar några objekt skadade, slitna eller tvättas. Alla kostnader i samband med att skicka sådana vägrade objekt tillbaka till dig är ditt ansvar.

3.All paket ska skickas via en spårbar metod och leverera spårningsnummer i tid. Alla kostnader i samband med återlämnande av föremål som du har under ditt ansvar, inklusive kostnader för att skicka utväxlas / eller vägrat objekt tillbaka till dig. Vår webbplats är inte ansvarig för paket försvunnen under transport.

4.All avkastning utvärderas innan de behandlas. Observera att det vanligtvis tar 7-14 affärsdagar för att motta paketet du återvänder. När vi har fått din retur, vänligen ta upp till 15 arbetsdagar att slutföra din retur eller byte.

5.Returns behandlas i den ordning de tas emot, och krediter kan ta upp till 30 dagar för att visas på ditt konto. (Under semestern, kan denna tidsfrist förlängas.) Under hela den tid säsongen behandling semester expedierade utbyte kan förlängas med 1-2 arbetsdagar. Om vi ​​förväntar oss ytterligare förseningar kommer du omedelbart anmälas. Du kan ringa ditt kreditkortsföretag eller PayPal för bekräftelse av bidraget case.we kommer också dra av 25% expeditionsavgift baserat på den totala mängden av ordning och få en partiell återbetalning. (Observera att din bank kan kräva ytterligare dagar för att bearbeta och publicera denna transaktion på ditt konto.)

6.We ersätta alla skadade varor gratis. Vi är ansvariga för allt om vi gör ett misstag, andra, kommer kunden att debiteras utsättning avgift, expeditionsavgift och fraktkostnad.

7.Within 5 timmar (efter att du placerar order hos oss), är ersättningen tillgängligt. Däremot kommer vi att debitera dig 20% ​​av din bank för tjänsten om det är återbetalas med kreditkort. Om det är återbetalas via Paypal, kommer vi att debitera dig 14% av beloppet för din tjänst. (Läs policyn noga innan du köper. När transaktionen är klar, betyder det att du har accepterat vår tjänst politik.)

8.Cancellation en order måste begäras innan beställningen var dispatched.Cause att vi behandlar alla beställningar så fort som möjligt inom 4-6 timmar efter beställning, så vi är inte alltid möjlighet att annullera en beställning efter att den släpps. Jag hoppas att ni kan förstå i denna nyckel begär point.Cancellation efter det att beställning blivit expedierad kommer att behandlas i enlighet med vår politik för återvändande.

Tillbaka